TaHS-HS -ryhmällä meneillään kymmenes harjoitusviikko!

13.7.2011

Kaudeksi 2011-2012 startattiin Hiihtoseuraan oma tavoitteellisesti treenaava HS-/KS-ryhmä. Heinäkuun puoliväliin

mennessessä ryhmällä alkkaa olla takana kymmenen harjoitusviikkoa. Mukana on tällä haavaa seitsemän urheilijaa, jotka ovat harjoitelleet hieman vaihtelevasti, mutta kaikki kuitenkin ovat olleet mukana koko kesän toiminnassa.

Ryhmälle tehdään jatkuvasti kahdenlaisia juoksutestejä, 5x1000 kynnystestiä sekä lihaskuntotestiä. Varsinaisia harjoituksia on viikottain yhdessä 1-2 kertaa. Ryhmän ohjelmat tekee valmentaja Markku Valkamo. Lisäksi kesän mittaan harjoituksia ovat olleet vetämässä Tiia Helminen, Oskari Valkamo sekä Erkki Tuomisto.

Ryhmän viikottaiset harjoitusmäärät ovbat olleet 5-14 tuntia, enimmillään yksi ryhmän urheilija on tehnyt 20 tunnin viikon.

Vaikka TaHS-HS -ryhmällä on tavoitteellisen harjoittelun näkökulmasta ensimmmäinen yhteiskesä näin tiiviillä ohjelmalla, on ryhmä jo osoittanut toimivuutensa. Harjoituksiin on tultu hyvin motivoituneina ja omaehtoinen harjoittelu on enimmäkseen sujunut hyvin. Monet urheilijat ovat tehneet aika usein jopa kahta harjoitusta päivässä.

Elokuun paikkeilla alkaa sitten vauhtikestävyyteen ja lajinomaiseen harjoitteluun vahvasti keskittyvä jakso ja siitä ponnistetaan eteenpäin kohti syksyä ja tulevaa kisakautta useita leirejä apuna.