Kisakausi vauhdissa

5.1.2009

Tampereen Hiihtoseuran hiihtäjät ovat avanneet kisakautensa. Viikonvaihde Kangasalla ja Tampereen Kaupissa antoi paljon hyviä viestejä sekä hieman mietittävää.

Kovimmassa vauhdissa ovat olleet Ida (N17) ja Veikko Rintala (M16), jotka ovat päässeet valmentajansa Kyösti Rintalan opein todella kovaan vauhtiin. Jo kesän yleisurheilukausi antoi viitteitä vauhdin kasvusta. Sekä Tampereen talvikisoista että Kangasalan Kisan kansallisista irtosi molemmille kolmos- ja nelossijat.

Rantasen veljekset Mikael (M14) ja Miika (M16) hiihtivät myös erinomaisesti Kangasalla. Kummankin vauhti on lisääntynyt suksilla edelliskaudesta. Valkamon veljeksistä Severi (M12) sai alleen hyvän kauden avauksen Kangasalla, mutta Oskarin (M16) hiihto oli tuskaista väsymystilan vuoksi. Sonkajärven onnistunut perinteisen avauskisa joulukuun lopulla vaihtui nyt ylimääräisiin huilauspäiviin ja Oskari jätti sunnuntain Tampereen startin väliin.

Koiviston sisarukset Mirka (N12) ja Milla avasivat kisakautensa myös Kangasalla, hiihto sujui mukavasti. Salla Viita (N17) jatkaa hienosti kisakokemuksien hankkimista. Lajin aika myöhään aloittanut Salla on saanut peruskuntonsa hyvään nousuun, mutta tekniikan ja vauhdin lisäystä täytyy kaivaa maltilla.

Beata Jutila (N14) ei sairauden vuoksi hiihtänyt Kangasalla, mutta starttasi sitten toipilaana Tampereeen talvikisoissa. Tuloslistalla kaksi perättäistä tahsilaista löytyi samoista kisoista, kun Linda Lehtiniemi avasi kilpailukautensa.

Sunnuntaina N18-sarjan kymmenellä (!) kilometrillä Tiia Helminen näytti vahvaa perinteisen kuntoa. Minuutin verran Idan perässä ja vajaat kolme minuuttia vuotta vanhemmasta Suomen kärkipää hiihtäjä Mari Sorvalista oli erinomainen tulos.