Tiia ja Oskari onnistuivat HS-loppukisassa

11.3.2008

Tiia ja Oskari ylsivät kauden parhaaseen vauhtiin Lapinlahdella.
Tiia ja Oskari ylsivät kauden parhaaseen vauhtiin Lapinlahdella.
Tiia mietteliäänä ennen kisaa.
Tiia mietteliäänä ennen kisaa.
Oskarin kisanodotushymyilyä.
Oskarin kisanodotushymyilyä.
Vilja oli mukana voitelutiimissä ja kisavoiteiden valinnassa testihiihtäjänä.
Vilja oli mukana voitelutiimissä ja kisavoiteiden valinnassa testihiihtäjänä.

Lapinlahdella käytiin viikonloppuna Hopeasomman loppukilpailut aurinkoisessa pakkassäässä. Seuran kolmesta kisaan valitusta hiihtäjästä lähtöviivalle pääsivät Tiia ja Oskari, sillä Miika sairastui harmillisesti juuri kisaa edeltävällä viikolla.

Oskarin sarjassa M15 osallistujalistassa oli noin 140 nimeä, joista lopputuloksen sai yhteensä 130 hiihtäjää. Oskarin sijoitus oli 74. ja loppuaika Lapinlahden vaativalla viiden kilometrin reitillä 15.24 ja eroa voittajaan Kokkolan Veikkojen Matti Hiiroseen tuli 2.12. Vaikka karsintakisassa Oskari sai viimeisen paikan piiristä, niin kolme piirin hiihtäjää jäi kisassa taakse.

Tiia sijoittui N16-sarjassa sijalle 67. hyvällä loppuajalla 17.44 jääden 2.13. voittajalle Iin Hiihtoseuran Linda Härköselle. Hämeen piirin hiihtäjistä Tiia oli kuudenneksi nopein. Juuri Tiian edelle sijalle 66. kiilasi karsintakisasta sairauden vuoksi pois jäänyt Ylöjärven Ryhdin Minttu Kauppila. Karsintakisassahan Tiia oli viides.

Miikan numerolaput ja lähtöpaikka saatiin hyötykäyttöön, kun piiristä valittu varahiihtäjä Viljakkalan Lasse Viitaharju starttasi Miikan paikalla ja onnistuikin kisassa hyvin.

Tämän talven olosuhteisiin nähden kisa käytiin todella talvisilla ja hyväkuntoisilla laduilla. Koska kisa-aamuna oli pakkasta peräti 20 astetta, jouduttiin kisan alkua siirtämään tunnilla eteenpäin. Aurinko kuitenkin lämmitti sään nopeasti aiheuttaen voitelutiimille hieman päänvaivaa.

Tulokset

Voitelu- ja huoltotiiminä olivat mukana Harri ja Birgitta Helminen, Johanna ja Markku Valkamo sekä Vilja Välimäki. Erityisesti kiitos Viljalle asiantuntevasta suksien testauksesta ja arvokkaasta voiteluavusta. Ja onnea abiturientille viikon koitoksiin!