TaHS-hiihtäjät hyvässä vauhdissa KLL:n kisoissa Rantasalmella

18.3.2007

KLL:n hiihtomestaruuskisoihin osallistui tänä vuonna neljä TaHSin hiihtäjää. Kaksipäiväinen kisa alkoi perinteisen tyylin kisalla, jossa kaikki hiihtäjät onnistuivat hyvin.

Myös Rantasalmella aikainen kevät oli tehnyt tepposensa, eivätkä voitelijat päässeet helpolla. Yöpakkasten jälkeen varhaisimmat sarjat pääsivät hiihtämään lentokelissä, kun taas puolen päivän aikoihin ladut muuttuivat märiksi.

Tiia Helminen N15-sarjassa teki upean hiihdon ja lopputuloksena oli 48. sija, minuutti Suomen kovimpien hiihtäjien takana. Monet oman piirin kilpakumppanit jäivät nyt Tiian taakse. Tiia ei osallistunut sunnuntain takaa-ajoon.

Vilja Välimäki (N18) joutui jo huomattavasti tahmeammille laduille, mutta suoritui urakastaan hyvin. Lähtöasetelma sunnuntain takaa-ajoon 1.54 kärjen takaa sijalta 29.

Oskari Valkamo (M14) hiihti 47 sekuntia oman sarjansa kärkeä hitaammin sijalle 24. eli upeisiin asetelmiin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisaa ajatellen.

Santeri Valkamo (M16) hiihti myös hyvän hiihdon. Viiden kilometrin lenkeillä lopussa hieman väsähtänyt Santeri sai loppuajan 16.49 ja hän starttasi takaa-ajoon yli 70 hiihtäjän joukossa sijalta 58.

Tyyli vaihtui vapaaksi...

Etukäteen ajatellen sunnuntai ja vapaa tyyli oli kaikille kolmelle heikompi hiihtotyyli, eikä lauantain sijojen pitäminen tuntunut realistiselta.

Viljan takaa jäi harmillisesti muutama hiihtäjä lähtemättä kisaan. Lopputuloksena 30. sija eli yksi pykälä launtain kisaa alempana. Viljan hiihtäessä hiihtoradat olivat vielä kovat ja liukkaat.

Lämpötila nousi jälleen nopeasti ja pehmensi ladut. Oskari lähti omalle taipaleelleen raskaalle ja sohjoiselle hiihtoradalle. Vaikka toistakymmentä hiihtäjää tuli takaa ja ohi, Oskari hiihti yhden kauden parhaista vapaan hiihdoistaan. Lopputuloksena kaksipäiväisen kilpailun yhteistuloksissa hieno 39. sija.

Sairastelujen vuoksi alikuntoiselle Santerille Rantasalmen sohjoinen vitonen oli täällä kertaa vapaalla hiihtotavalla liikaa. Lopputuloksissa Santeri oli 60.

KLL:n hiihtomestaruuskisojen tulokset