Marika hyvässä vauhdissa Iisalmen SM-kisoissa

25.1.2004

Marika edusti TaHSia kunniakkaasti Iisalmen SM-kisojen avausmatkalla.
Marika edusti TaHSia kunniakkaasti Iisalmen SM-kisojen avausmatkalla.

TaHS:n edustushiihtäjä Marika Mattilan suksi kulki myös Iisalmen SM-kisojen päätösmatkalla 15 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisassa hienosti. Lopputuloksena oli 26. sija.

 - Kisa sujui hyvin. Vältyin haavereilta ja jaksoin hiihtää hyvin koko matkan. Lähtökiihdytyksessä jäin kuitenkin liikaa, ja siinä onkin parannettavaa Lapuan kisaan, Marika kuvaili kisan kulumista.

Marikan loppuaika kisassa oli 45.28,1  ja hän jäi Kuitusesta 3,18 sekunnin päähän. Kisa oli monille kova, sillä peräti 10 naista jätti kisan kesken.

Ensi viikonvaihteen Lapuan kisaa Marika uumoilee hankalaksi.

- On vaikeaa vaihtaa rytmi heti perinteisestä vapaaseen ja saada lihakset toimimaan täysipainoisesti, Marika miettii.

Myös perinteinen kulki hyvin

Perjantaina hiihdetyssä perinteisen 10 kilometrin kilpailussa Marika oli 32.

- Kisa sujui hyvin, oli paras pertsan hiihto pitkään aikaan. Myös vauhdinjako oli suhteellisen onnistunut, sillä toinen kierros oli vain 8 sekuntia ensimmäistä hitaampi. Jaksoin puristaa loppuun asti hyvin ja myös sukset toimivat hyvin, kertoo Marika perinteisen tyylin kisastaan.

Marikan loppuaika kilpailussa oli 32.48,9, ja Virpi Kuitusen voittoaika 28.03,8. Sillä ajalla eroa kisan kakkoseen Kirsi Välimaahan kertyi peräti 1.09. 

Vaikka Marikan kisat menivätkin ihan hyvin, kipuaisi hän mielellään myös SM-tasolla tulosluettelossa korkeammalle.

- Nyt olen pari vuotta hiihtänyt SM-kisoissa sijoille 20-35, joskus kun jaksaisi puristaa hiukan korkeammalle, Marika tuumii.